Gepost op

Citroencake

Biscuit 7.5%
Lemon 7.5 %
Cream 5%
80% base

17 gedachten over “Citroencake

 1. Vraagje: heeft men zulk hoog % aroma nodig om tot de goede smaak te komen?

  1. Hoi Eddy, met dit recept zit je inderdaad op 20% aroma. Je kan het ook halveren en dan zien of de smaak voor jou voldoende is. Zo begin je met een lage verhouding, wat dan weer het voordeel heeft dat je heel makkelijk nog aroma kan bijvoegen moest de smaak niet voldoende zijn. Eke, degene die het recept heeft toegevoegd, vindt dat deze verhouding voor haar het beste resultaat geeft. Maar alles is persoonlijk, zeker smaak.

   1. Zekerweten!!

   2. Ik heb wel met je te doen dat mensen je smaakstoffen correct aanmaken en dan vervolgens in een Kangertech verdampertje stoppen, dan proeven ze per definitie helemaal niets.

  2. Ik damp met een Istick met daarop een Gs Air met deze (voor anderen) hoge dosering heb ik de lekkerste smaak. Maar ik denk dat je met een dripper of zo wel lager kunt doseren

   1. Geekvape Avocado met 2 dikke vette Claptoncoils op minimaal 50 watt. Dat is volgens mij nog steeds het beste als je voor smaak gaat. Vreet wel vreselijk veel fluid maar de smaakervaring is onbetaalbaar. Hou je pg onder de 25% en nico max 6mg, anders hoest je je schedelpan er af want de Avocado leent zich niet voor MTL, alleen long hits.

   2. Ik heb geen idee wat een Gs Air is, wat betreft de drippers heb je wel gelijk, die geven max. smaak. Ze hebben wel het nadeel dat ze behoorlijk heet worden en een beperkt aantal hits.

 2. @ Eddy/Geert,
  Ik vind het heerlijk klinken maar idd lijken mij de percentages ook aan de hoge kant om in 1 fluid te combineren.
  De smaakstoffen van Flavormonks zijn de beste die ik tot nog toe heb gebruikt. Daarom zou ik voorstellen om de smaken separaat aan te maken en daarna pas de ‘gesteepte’ fluids te mengen in de verhoudingen die je hierboven aangeeft.

  1. Bedankt voor de info. Ik heb een mix gemaakt op 16% (6+6+4) en damp die in een Smok TFV4 op 100 watt …. lekker ….
   Misschien zelfs iets te veel smaak, ga de volgende op 13% maken 😉

   1. Klinkt goed Eddy en ik denk dat je gelijk hebt dat het percentage wel wat omlaag kan. Gelukkig kan je bij flavormonks de concentratie een beetje overdrijven, bij veel andere smaakstoffen zou het dan meteen erg chemisch gaan smaken. Ik maak flavormonks altijd op de aangegeven 10% aan met hooguit 20% pg ( 6 mg nico ) en ik heb nooit de behoefte gehad om het ‘sterker’ te maken.
    Zit jij trouwens op 0mg nicotine ? En hoeveel pg ?

    1. Hoi McVape, ik koop mijn base in Duitsland bij VapeBase: TankFog VG/PG 68/32 met 3% nicotine. (ik zie mezelf nog als een beginnende brouwer 😉 )

   2. TFV4 op 100W, hmm. Best wel veel, zou je dat niet beter wat temperen naar bv max 50W of minder? ik heb de ervarig dat lagere vermogens de smaak ten goede komen. Bij 80 of 90 % vg en hoog vermogen heb je wel veel damp maar minder smaak en bij een hoog pg en nicotine gehalte is een hoog vermogen niet aan te bevelen omdat de nicotine dan gaat verbranden.
    Dat denk ik dan maar he, misschien zie ik dat verkeerd ?

    1. In de TFV4 tank gebruik ik de Smok coils TFT8 Octuple Fused Clapton 0,16 ohm. Zij geven als optimale wattage 100-140 watt. Dit klopt wel min of meer, als ik lager dan 80-85w ga, is de smaak weg. Voor mij is de optimale wattage 90-100w. Ik gebruik deze tank op een Reuleaux mod. Voor mij een smaakbom 😉

 3. Ik snap die % niet goed. Kan het ook in ml uitgedrukt worden.
  Mvg peter

  1. Peter, is gewoon hetzelfde als je 100 ml. maakt, dus Biscuit 7.5 ml., Lemon 7,5 ml., Cream 5 ml. en 80 ml. base.

 4. Wordt die verhouding ook aanbevolen als je op 50/50 met 6mg nicotine dampt. Ik gebruik de Aspire Cleito 0.4 ohm.

  1. Hoi Dirk, opgelet als je een mix maakt met een 50/50 base. Dit recept heeft al 20% aroma, wat dus gelijk staat met 20% pg. Dus uiteindelijk zal je resultaat een heel hoge pg waarde hebben.

Geef een reactie